2009-10-16 15:09:49• hírek • Szatmar.ro

Románia soha nem állt ilyen rosszul

A román válogatott történelme leggyengébb helyezését produkálja a FIFA ranglistán.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta az aktuális, októberi világranglistáját, melynek egyik nagy vesztese Románia, amely tíz helyet esett vissza, így a 36. pozícióban áll jelenleg. A rangsorban mellesleg komoly mozgolódás volt, ami nem véletlen, hisz a szeptemberi rangsor kihirdetése óta nem kevesebb, mint 192 válogatott mérkőzést vívtak világszerte.

A világranglista 1993-as létrehozása óta Románia még soha nem szerepelt ilyen rosszul, mint idén októberben, egy hellyel sikerült alulmúlnia, az eddigi negatív rekordot, a 2004-ben elért 35. helyet.

Ami Magyarországot illeti, ebből a szempontból hiába volt a szerdai bravúros győzelem Dániában, a csapat három helyet visszacsúszott, így most az 50. helyen áll.

Az élen azonban nem történt változás, továbbra is Brazília vezet, igaz, előnye minimális Spanyolországgal szemben. Őket Hollandia, Olaszország és Németország követi.

Ezzel biztossá vált az is, hogy a világranglistán elfoglalt helyezések alapján Franciaország (9.), Portugália (10.), Oroszország (12.) és Görögország (16.) lesz a négy kiemelt az európai pótselejtezők során. Ők biztosan elkerülik egymást és hozzájuk sorsolják majd Ukrajnát (22.), Írországot (34.), Bosznia-Hercegovinát (42.) és Szlovéniát (49.)

A pótselejtezők sorsolását október 19.-én, hétfőn rendezik, míg a mérkőzésekre november 14.-én és 18.-án kerül sor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: